NLM Logo
" Бесплатно сте добили, бесплатно дајте "
(Матеј 10:8)

ОСНОВИЦА  |  МАПА САЈТА  |  КОНТАКТ  |  ПОМОЋ    
Библијске Студије Бесплатне Хришћанске Књиге Бесплатне хришћанске еКњиге О нама
 


Добро дошли у Мисију Новог Живота
  - Служба за Бесплатне Хришћанске Књиге

Да би раширила еванђеље воде (Исусово крштење) и Духа које омогућава људима да реше свој проблем греха засновано на чистој Божијој Речи откривеној у Библији, Мисија Новог Живота преводи и публикује бесплатне Хришћанске књиге на различитим језицима.

Иако има пуно Хришћана данас, ми видимо да многи од њих у ствари само посећују цркву Недељом, да су без јасне и правилне Речи спасења у својим срцима. Међутим Исус је рекао, "Заиста, заиста ти кажем: док се ко не роди водом и Духом, не може ући у Царство Божије." (Јован 3:5).

Шта је то бити рођен изнова овде? Бити рођен изнова није само прекид нечијег грешног живота и почетак новог живота након што поверујемо у Исуса, како многи људи мисле. Иако би то било добро, тамо унутар себе они ипак неће бити рођени изнова, нити ће бити спашени. Када нам Библија каже да се морамо родити изнова водом и Духом, то значи да "грешници морају да се покају, верују у крштење Исусово и крв на Крсту, и тако приме ослобођење од греха у своја срца и постану праведници." Другачије речено, то значи бити рођен из почетка. Ово није промена која долази од људског бића, већ је то трансформација која долази од Бога.

У 1 Јовановој 5:6-7, Библија каже, "Ово је Исус Христос што дође водом и крвљу и Духом, не само водом него водом и крвљу; и Дух је који сведочи, јер је Дух истина, Јер је троје што сведочи на небу: Отац, Реч, и Свети Дух; и ово троје је једно." Исус долази на ову земљу водом и крвљу. Исус је био рођен од тела Девице Марије уобличен у тело човека, и када је Он напунио 30-ту, био је крштен од Јована Крститеља у реци Јордан. Дело спасења које нас чини рођеним изнова водом и Духом почиње Исусовим рођењем, од онда када је Он опрао грехе света примивши Своје крштење од Јована Крститеља, представника човечанства , у реци Јордану.

Ми знамо веома добро да је Исус посредовао и био осуђен уместо нас и крварио Својом крвљу на Крсту. Али шта је учинио Исус, Бог Лично који је био без греха, морао је да носи ову осуду на Крсту? Овде је узрок и последица сваке ствари. Исус је умро на Крсту ради наших грехова што је происходило из догађаја Његовог крштења, када је био крштен од Јована Крститеља у Jреци Јордан, које је обављено у форми полагања руку. Апостол Петар је рекао у 1 Петровој 3:21 да је крштење спомен нашег спасења. То онда значи да је Исус дошао са крштењем и Крстом.

У крштењу Исусовом је скривена тајна отпуштања греха, тајна поновног рођења водом и Духом. Уколико, пркосимо овом, ми ћемо игнорисати крштење Исусово и нећемо веровати у њега, тада ћемо и сами изневерити жељу Божију и оставити наше лично спасење. Бесплатне Хришћанске књиге Мисије Новог Живота пружају јасно објашњење правила спасења које је засновано на библијским темељима, и оно је адресирано на основу концепција спасења, што је начин на који неко може бити рођен изнова водом и Духом. За више детаља, ми предлажемо нашим посетиоцима да читају бесплатне Хришћанске књиге које пружамо у штампаном или електронском облику.

 
    Изабери свој Језик

Sign up for Partnership
Partner's Zone
-->
   
Ауторско право © 2001 - 2021 The New Life Mission. Сва права задржана..